Lär känna Emilia Eriksson – Affärsområdeschef

Hur länge har du jobbat på Ytterman och vad har du gjort innan du kom till oss?

Jag har vart en del av Ytterman sedan våren 2020, då som projektledare i Stockholm. Närmast kommer jag som projektledare från Scania Industrial Maintenance där jag arbetade med om-, ny- och tillbyggnadsprojekt med Scania CV som Beställare. Med särskild inriktning mot kontorsutveckling hade jag en ledande roll i konceptualiseringen av moderna arbetsplatser åt Scania och hela Volkswagenkoncernen globalt. Jag tog min examen som byggnadsingenjör 2015 med inriktning produktion och konstruktion på Mälardalens Universitet och har sedan dess certifierat mig som BAS-P/U och KA-K enl. PBL samt fördjupat mina kunskaper inom ledarskap, brandsäkerhet och entreprenadjuridik. Sedan 1 mars har jag tillträtt en ny roll inom Ytterman som affärsområdeschef i Uppsala och klivit in i en ny spännande, utmanande och väldigt rolig resa!

Vad fick dig att vilja bli en del av Ytterman?

Mot slutet av 2019 längtade jag efter nya yrkesmässiga utmaningar. När jag kom i kontakt med Ytterman kände jag snabbt att rollen i kombination med företagets värderingar, öppenhet och tillväxtambitioner tilltalade mig. I sitt ledarskapsinitiativ har Ytterman en stark USP där man satsar på personlig utveckling på individnivå och fokuserar på självkännedom som grundsten i ledarskapet. Med en bredd av beställare i Stockholm och Uppsala har vi alltid spännande projekt och utvecklande arbetsdagar framför oss, att jag dessutom får glädjen att trivas med mina medarbetade är ju förstås också ett stort plus!

Vad har du för förväntningar på framtiden med Ytterman?

Jag ser fram emot att vara en drivande del i vår tillväxt i Uppsala och övriga landet samt att få ihop ett starkt gäng i Stockholm efter sammanslagning med våra nya kollegor på Sustend. Tillsammans med Sustend har vi äntligen muskler att växa till det företag vi strävar mot, kul!

Vad gör du helst på fritiden?

Sedan mars 2022 är jag förälder till en liten pojke, så min fritid ägnas just nu till stor del åt att köra rally med Bobby Car genom hela lägenheten och evakuera känsliga inredningsdetaljer från fönsterbrädor. När jag får tid över att vara ”vuxen” ser jag gärna till att möta upp vänner, träna eller lära mig något nytt.

Kan du berätta en fun-fact om dig?

När mina föräldrar flyttade från barndomshemmet för några år sedan hittade vi flertalet skisser på ”Projekt: Ommöblering av flickrum” från tidigt 2000-tal, vilka tydligt visade på mitt tidiga intresse för lokalplanering och projektplanering. Kanske visste jag redan som åttaåring vad jag skulle bli när jag blev stor? (Ska förtydligas att mina planeringsfärdigheter har finslipats genom åren och inte i lika stor utsträckning stör hela hushållets skönhetssömn vid genomförande).