På skumpiga vägar i Kenya

Högst upp på agendan stod inspektion av nya kvinnocenter, bland annat i Juakali dit vårt stöd är riktat. På skumpiga vägar och skraltiga motorcyklar tog de sig ut till de olika byarna. Vilket välkomnande de fick! Danser, tal, specialkomponerade sånger, teaterpjäser, gåvor, glädje och så mycket kvinnokraft.

Utöver besök i sammanlagt fem kvinnocenter genomfördes ett uppskattat Bootcamp i huvudcentret Lunga Lunga för alla lärare, teamet besökte ett gymnasium för att träffa FOTA-stipendiater, vi uppgraderade datorparken och läroplanen för datautbildningen och installerade Wifi. Vi träffade nyutexaminerade stipendiater för att höra om deras planer framåt. Sammanfattningsvis var det en fantastisk vecka som lovar gott för alla flickors rätt till utbildning.

Ytterman stödjer From One To Another, en ideell, icke-vinstdrivande förening som samarbetar med organisationer på plats i Kenya. Genom att stödja kenyanska flickors utbildning bidrar organisationen till att hela samhällen utbildas och utvecklas.