Efter fyra månader på Ytterman

Det är ett uttryck jag hört många gånger tidigare men tiden på kontoret visade att detta verkligen stämmer överens med verkligheten. Jag känner mig både välkommen och som hemma. En av mina viktigaste uppgifter blir att föra vidare den positiva företagskulturen till kommande medarbetare i Uppsala.

Satsningen i Uppsala är ett naturligt steg i Yttermans framtidsplaner. Det är Sveriges fjärde största stad och har en stark tillväxt. På lite längre sikt kommer Uppsala och Stockholm att krypa allt närmare varandra. Redan idag är det bara 30 minuters tågresa mellan dem. Etableringen här i staden ger oss också möjlighet att jobba tillsammans med befintliga kunder som idag har verksamhet i Uppsala. Vårt första uppdrag är för en av våra långsiktiga kunder, Vasakronan, vilket vi berättat om tidigare.

För min egen del har det varit en krokig väg innan jag hamnade i den här branschen. Jag inledde min yrkeskarriär inom det militära där jag lärde mig mycket om ledarskap, gruppdynamik och hur viktigt det är med föregångsmannaskap. Den militära banan avslutades med ett halvår i en fredsbevarande styrka i Kosovo. Därefter fick jag möjlighet att utvecklas med nya spännande utmaningar på NCC och efter det bytte jag bana och har under 10 år arbetat som projektledningskonsult. En av mina viktigaste lärdomar är att omge sig med duktiga människor och jobba med personer som är bättre än du själv. Det gör jag idag. Både internt på Ytterman och i vårt uppdrag åt Vasakronan.

Sedan snart två år bor jag, min sambo Josefin och vår dotter Iris i ett hus på landet utanför Uppsala. Det är en speciell känsla att gå upp på morgonen och ha åkrar och grönska så långt man kan se. För min egen del tillbringar jag en hel del tid i skogen med bössan på axeln. Ett av familjens mål med flytten var att bli självförsörjande på frukt, grönsaker, rotfrukter och kött. Min sambos brinnande intresse för att odla och mitt för jakt gör att vi långsamt tar oss närmare målet hela tiden. Trots att vi bor på landet så har vi bara en halvmil in till pulsen i staden. På det sättet har vi det bästa av två världar.

Martin Pettersson